Přihlásit

Policisté zadrželi u Bojkovic pytláka (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pytláka, který právě dohledával zastřelenou srnu, zadrželi bojkovičtí policisté. Podařilo se to díky pozornému myslivci.

Myslivec seděl na posedu na okraji louky u Bojkovic a před sebou uviděl dvě srny. Najednou zaslechl několik tichých střel. Srny odběhly a zmizely. Okamžitě přivolal policisty.

"Hlídka bojkovických policistů po chvilce narazila na staršího muže. Nejdříve tvrdil, že je jen na procházce, pak že na houbách, ale poté musel s pravdou ven - v kapse mu totiž cinkaly náboje. Nedaleko od něj našli policisté také pytláckou pušku. Upravená malorážka měla puškohled i tlumič a dala by se schovat do větší kapsy," poznamenal policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté podezřelého muže eskortovali na policejní oddělení a zastřelenou srnu předali mysliveckému hospodáři, který škodu odhadl na tři tisíce korun. Zajištěná neevidovaná a podomácku upravená zbraň poputuje na balistickou expertízu.

Pytlákem byl šestapadesátiletý muž z Bojkovic, který se k neoprávněnému lovu přiznal. "Prozatím je podezřelý z přestupkového pytláctví, za které může očekávat pokutu do osmi tisíc korun. Hrozí mu také podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování, za což zákon ukládá až dva roky vězení," uzavřel Mergental.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.