Přihlásit

Česká zbrojovka uvede na trh nový model kulovnice (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherský Brod
Česká zbrojovka z Uherského Brodu na Slovácku, největší český výrobce ručních palných zbraní, v příštím roce uvede na trh nový model kulovnice, tentokrát s označením 557. Vychází z původního modelu CZ 550, nicméně je konstruována tak, aby šla vyrábět na moderních obráběcích centrech.
"Nová kulovnice má zlepšený spoušťový mechanismus, zlepšený chod závěru, je uživatelsky přívětivá, změna ráží je jednoduchá. Lépe se nosí, lépe se s ní střílí, lépe se vyrábí, což je zase přínos pro nás," uvedl technický ředitel Radek Hauerland. Lovecké a sportovní kulovnice CZ patří k nejoblíbenějším a nejúspěšnějším zbraním České zbrojovky. Za svou mimořádnou oblibu vděčí spojení zdokonaleného závěru typu Mauser 98 s nejmodernějšími technologiemi, díky čemuž jde o jedny z nejkvalitnějších a nejpřesnějších továrně vyráběných kulovnic na světě.
Česká zbrojovka si letos připomíná 75. výročí od založení. Očekává, že letošní hospodářský rok uzavře s rekordními tržbami - těsně pod hranicí dvou miliard korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.