Přihlásit

Myslivecká mše s novou adeptkou (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

JIHLAVA
Podesáté pořádá Okresní myslivecký spolek ČMMJ Jihlava Svatohubertskou mši svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Jihlavě.
V doprovodu lovecké hudby a zpěvu bude mši v neděli 30. října od 10 hodin celebrovat Otec Řehoř Bajon OFMConv. O hudbu a zpěv od Petra Vacka a Josefa Selementa se postarají trubači Okresního mysliveckého spolku Přerov pod vedením Vladimíra Sekery a komorní chrámový sbor Chorus Odry se sbormistrem Martinem Jakubíkem.
Akci myslivci připravují s podporou města Jihlavy a uživatelů honiteb v jihlavském okrese.
V průběhu mše má proběhnout také slavnostní ceremoniál přijímání nové jihlavské adeptky, kynoložky Andrey Tomečkové, do řad myslivců.
Ta se mj. zúčastní se svým psem Porthosem the Best Baron už v sobotu 29. 10. i barvářských zkoušek ohařů a ostatních plemen, které se od rána konají v Hybrálci.
Na jihlavskou nedělní mši naváže od 14 hodin také Slavnostní koncert lovecké hudby. Organizátoři chtějí celou slavností oslovit nejen myslivce a milovníky mysliveckých tradic, ale i laickou veřejnost.
Jejich cílem je zviditelnit a prezentovat myslivost jako jeden z nejstarších oborů s obrovskou tradicí a kulturním významem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.