Přihlásit

Muflon v oboře na Náchodsku nepřežil útok pytláka (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sedmiletý muflon v hodnotě 150 tisíc korun uhynul v oboře u Velichovek na Náchodsku poté, co jej zřejmě postřelil pytlák. Policisté z Jaroměře nyní pátrají, kdo a proč zvíře zranil. K události došlo v období od neděle do pondělního ráno.

"Zastřelení zvířete policii nahlásil jeden ze zaměstnanců obory, který skoleného samce nalezl společně s majitelem, a to s velkou pravděpodobností v úplně jiné části obory, než na zvíře vyšla rána. Z místa zásahu mufloní samec zřejmě utekl a do rukou střelce se tím pádem vůbec nedostal," uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Podle majitele zvířete a zároveň i obory, mělo zvíře ve stáří 7 let vysokou trofejovou hodnotu a jeho cenu stanovil na 150 tisíc korun.

"Je dost možné, že právě výstavní zatočené toulce na samcově hlavě bylo příčinou jeho skonu," míní Prachařová a dodala, že policisté oznámení přijali a zaevidovali jako přečin pytláctví. Případnému pytlákovi hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, trest propadnutí věci nebo trest zákazu činnosti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.