Přihlásit

Myslivečtí trubači míří do koncertní síně (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

České Budějovice
Už druhý koncert k poctě svatého Huberta letos chystají Jihočeští trubači. Zazní lovecká a myslivecká hudba. "Koncert je pořádán souborem Jihočeští trubači za účasti Chrámového sboru Ševětín a Chrámového sboru Borovany. Všechny zájemce srdečně zveme v pátek do sálu Jihočeské komorní filharmonie v Českých Budějovicích," uvedl za organizátory Robert Tauer.
Na koncertu vystoupí kromě Jihočeských trubačů i další trubačské soubory, které zahrají ukázky lovecké hudby minulé i současné. Na koncertu zazní Hubertská mše B dur a Es dur.
Jihočeští trubači působí již několik let při českobudějovickém okresním mysliveckém sdružení v Českých Budějovicích. Nedávno například pořádali pro hudebníky i veřejnost seminář k popularizaci lovecké hudby ve Starých Hodějovicích.
Cílem sdružení je oživit tradiční hudební doprovod při lovech a jiných příležitostech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.