Přihlásit

Posedy a krmelce ničili dva mladíci (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českolipsko
Policisté objasnili případy nepochopitelného vandalství, ke kterým docházelo v lesích na Českolipsku v období od ledna do dubna letošního roku. Poničené posedy a krmelce a škodu za 34 000 korun mají na svědomí dva šestnáctiletí mladíci. Dvojice vandalů o sobě dala poprvé vědět v lednu, když v lesním úseku zvaném Bělochov u obce Zakšín poškodila tři myslivecké posedy. U jednoho byly vykopnuté dveře a poničená okénka, u druhého zase mladíci rozbili skleněné okenní tabule a vytrhali vnitřní polstrování a třetí posed vyvrátili, čímž se polámala střecha i stojan. Kromě toho tu myslivci našli povalený krmelec s rozlámaným krmítkem a utrženou střechou.
Na centrální patrový krmelec, který sloužil mimo jiné i jako sklad krmiva pro lesní zvěř, zaútočili vandalové v lesním prostoru Dražejov v lokalitě Vrabcov u Dubé ke konci dubna a totálně ho zlikvidovali. "Další případ vandalství byl ještě hlášen z jiného místa lesního prostoru katastru obce Zakšín, kde pachatelé úmyslně poškodili dva dřevěné úly se včelstvy, které shodili na zem, a to v období od 3. do 10. dubna," doplnila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Nudili se
Při objasňování útoků na posedy a krmelce zvažovali policisté jako možný motiv i nevraživost kohosi vůči tamnímu mysliveckému sdružení. Skutečnost však byla mnohem prostší. Pachateli všech výše popsaných případů jsou dva znudění šestnáctiletí mladíci s trvalým bydlištěm v našem okrese, kteří si svými vandalskými činy jen zpestřovali dlouhou chvíli.
Policisté již oba mladíky trestně stíhají pro provinění na poškození cizí věci ve formě spolupachatelství. "O jejich vině a trestu rozhodne zvláštní soud pro mladistvé. Ten je může poslat i na šest měsíců za mříže," uvedla policejní mluvčí.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.