Přihlásit

Ochranáři chválí vévodkyni z Cambridge, odmítla jít na královský hon (iDNES.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Manželka prince Williama potěšila aktivisty, kteří ji požádali, aby se nezúčastnila tradičního svatoštěpánského honu. Vévodkyně z Cambridge tak následovala princeznu Dianu, která hony a lovy také odmítala.

Catherine odmítla tradici a nezúčastnila se honu v Sandringhamu s královnou Alžbětou II. a jejími příbuznými. Manželka prince Williama totiž nefandí myslivosti a lovu divoké zvěře. Ochránci zvířat z ní teď dělají hrdinku.

"Jsme rádi, že se rozhodla neúčastnit výroční krvavé lázně," řekl pro list Daily Star Joe Duckworth z Ligy proti krutým sportům.

Vévodkyně dostala také dopis od organizace PETA, která ji vyzvala, aby šla dobrým příkladem.

Hony a lovy odmítala také princezna Diana, matka prince Williama, za něhož se Kate Middletonová provdala 29. dubna 2011.

Svatoštěpánský hon na bažanty tradičně pořádá manžel královny Alžběty II., princ Philip, který se ho však letos neúčastnil. Ležel v nemocnici po operaci srdce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.