Přihlásit

Hodnocení zkoušek z myslivosti ročníku 2011 (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek (OMS) Nový Jičín organizuje každoročně přípravu uchazečů a provedení zkoušky z myslivosti pro zájemce o myslivost.
Do přípravného školení ke zkouškám z myslivosti v roce 2011 se přihlásilo 14 uchazečů. Přednášky teoretické přípravy proběhly v lednu a únoru 2011, výuka zacházení se zbraní pak v červnu, jinak v průběhu roku se uchazeči zúčastňovali praktických činností a akcí jak při akcích OMS, tak ve sdruženích a při návštěvách výstav a sbírek mimo okres. Jeden uchazeč v průběhu roku kurz opustil, ke zkouškám 17. 12. 2011 tak přišlo 13 uchazečů, přizván byl i jeden uchazeč z minulého roku, který tehdy od zkoušky odstoupil.
Uchazeči se před zkouškami zúčastnili konzultace ze všech předmětů a kontrolní zkoušky ve střelbě z loveckých zbraní.
Ústní zkoušky proběhly 17. 12. 2011 poprvé v novém zařízení klubovny OMS Nový Jičín v objektu Mlékárny Kunín. Jeden uchazeč požádal o odstoupení od zkoušky ze zdravotních důvodů, ten bude vykonávat zkoušku v termínu, který určí zkušební senát.
Uchazeči úspěšně prezentovali své znalosti ze sedmi předmětů rozsahu zkoušky. Všichni vyhověli požadavkům směrnice ČMMJ, která klade důraz na roční praxi uchazečů ve sdruženích. Mnohé odpovědi uchazečů, týkající se zejména bezpečnosti při zacházení se zbraní nebo výcviku loveckých psů či odchou pernaté zvěře vycházely z praxe a osvětlily činnosti. Šest z nich bylo hodnoceno "prospěl s vyznamenáním". Třináct mladých uchazečů si tak dalo pěkný vánoční dárek - úspěšný vstup do myslivosti, kterým započali novou životní dráhu v zajímavé a odpovědné odbornosti.
Všem na tuto cestu přeje OMS Nový Jičín tradiční "Myslivosti zdar".

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.