Přihlásit

Myslivci zůstali bez zvěřiny i bez trofejí (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zloději nestačilo, že odcizil zvířata a maso, musel ještě před svých odchodem poničit i zařízení klubovny.

Na startu nového roku připravil zbýšovským myslivcům hodně nepříjemné překvapení zatím neznámý pachatel. "Násilným způsobem se dostal do jejich klubovny. Tam se na jednu stranu choval velmi racionálně a na druhou stranu řádil jako pominutý. Z mrazáků odcizil zvulovenou zvěř, připravenou jako ceny na blížící se tradiční myslivecký ples. Jeho návštěvníci tak musí zapomenout na zajímavou výhru v tombole v podobě muflona, srny, zajíce či bažanta. Z chladících zařízení zmizelo i téměř šedesát kilogramů vykostěného masa připraveného pro kuchaře k výrobě oblíbených specialit," popsal případ por. Bohumil Malášek z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Jak poznamenal, pro kulináře jistě zajímavý lup zloděje ale asi neuspokojil. "Odcizil navíc ještě propanbutanovou láhev, příbory a další vybavení klubovny. Potom začal v místnostech řádit jako pominutý. Poničil trofeje, mrazák a nakonec i záchodovou mísu. Myslivci hlásí škodu nejméně šedesát tisíc korun," dodal.

Škoda je však mnohem vyšší, zvlášť když se s podobným řáděním museli vyrovnat i v nedávné minulosti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.