Přihlásit

Návštěvníci národního parku Šumava mohou pozorovat jeleny ze srubů (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sněhové podmínky Národního parku Šumava umožnily opět otevřít veřejnosti jeden ze dvou pozorovacích srubů, z nichž lze v zimním období sledovat jeleny, srnce a další zvěř ve volné přírodě. Sruby se nacházejí v lokalitě Beranky a Jelení Vrchy. Za tento projekt obdržela Správa v roce 2010 ocenění veřejnosti v soutěži Kudy z nudy, kterou vyhlásila Česká centrála cestovního ruchu - Czech Tourism, a za turistický region Šumava obsadila třetí místo.
Již pátou sezónu mohou návštěvníci Národního parku Šumava prostřednictvím projektu zoologického programu Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Pozorování zvěře sledovat jeleny, srnce a další zvěř v jejich přirozeném prostředí.
Povětrnostní podmínky, které na Šumavě v posledních dnech panují, dovolily otevřít zatím jeden ze dvou již jmenovaných pozorovacích srubů, a to v lokalitě poblíž obce Srní, která se nazývá Beranky. Druhý zimní pozorovací srub, který se nachází v lokalitě Jelení Vrchy - U Herciána (u Nové Pece), bude pro veřejnost otevřen pravděpodobně v polovině ledna. Přesný termín zahájení provozu tohoto srubu a kontaktní údaje budou zveřejněny na webových stránkách Správy v sekci aktuality.
"Pozorování v lokalitě Branky se koná každé úterý, čtvrtek a sobotu od 12.00 do 15.30 hodin. Návštěvníci si však mohou dojednat i jiné termíny pro skupiny 10 - 30 osob. Sraz účastníků je v uvedenou dobu na parkovišti u Hotelu Vydra," sdělil vedoucí Územního pracoviště (ÚP) Srní Jiří Kec.
Na akci je nutné předchozí objednání na telefonním čísle 731 530 429.
Zájemce upozorňujeme, že do srubů není možné vstupovat se psy a doporučujeme,aby si vzali teplé oblečení, obutí a dalekohled.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.