Přihlásit

Ornitolog Tomáš Grim: Bizarní názor? Že svět se nemá měnit a klima má být stabilní (reflex.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Populární publicista, oceňovaný fotograf, cestovatel, ornitolog i jeden z nejcitovanějších vědců světa, který ovšem z akademického prostředí před šesti lety zběhl na volnou nohu. Profesor Tomáš Grim (50) byl v 85 zemích a na svých cestách za ptáky strávil sedm let života. Je spoluautorem knihy o kukačce, která získala britskou cenu Nejlepší ptačí kniha roku. Reflex s ním hovořil nejen o ptácích, ale i o ochraně přírody, falešném poplachu kolem změny klimatu, a především potřebnosti regulace invazních druhů. 

S ptáky je dlouhodobě spojena spousta problémů. Jejich rychlý úbytek co do druhů i počtu jedinců, jejich úmrtí na drátech elektrického vedení, úmyslné trávení dravců… Co vás osobně v souvislosti s ptáky nejvíc trápí?

Nejspíš to, že jsme si sice už uvědomili, že je máme chránit, ale děláme to často úplně nesmyslným způsobem. Řešíme různé podružnosti místo palčivějších problémů tady a teď.

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.