Přihlásit

Nechápeme to, diví se myslivci (5+2)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vandalové se nazastaví před ničím. Drnovickým myslivcům už poněkolikáté někdo rozbil krmelec pro zvěř.

DRNOVICE
Beznaděj, marnost, zklamání. Tyto pocity se mísí v hlavách myslivců z Drnovic, které už nějaký čas trápí neznámý poberta.
"Nechápu to," kroutil hlavou člen mysliveckého sdružení Drnovice-Podhůří a vedoucí kroužku myslivosti a ochrany přírody v Základní škole v Lysicích Arnošt Šmétka při pohledu na rozbitý krmelec.
"Jednou jsme měli zničené kryto na sůl, podruhé utrženou střechu, potřetí je krmelec rozbitý úplně. Je to hrozná škoda. Nejen pro zvěř, ale také kvůli dětem z Mateřské školy v Drnovicích a ze Základní školy v Lysicích, které sem pravidelně chodí. V zimě nosí zvěři krmení, pozorujeme tady stopy. Toto místo nám slouží i jako ideální učební pomůcka," přiznal.
Starosta Petr Ducháček řekl, že jakýkoliv vandalismus v obci ho znepokojuje a rozhodně to nebere na lehkou váhu. "Loni jsme u nás řešili rozsáhlý případ, kdy nám pachatelé rozbili dětské hřiště. Naštěstí byli dopadení a odsouzení. Od té doby jsme nic podobného nezaznamenali," uvedl starosta.
Co se týká tohoto případu, jde podle něj o lokalitu, která je daleko od obce. "Těžko si dokážu představit, jak ji bránit. Je to v lese, který je asi pět set metrů od Drnovic. Je důležité, aby si lidé více všímali toho, co se děje okolo nich," doplnil.
Policejní mluvčí Iva Šebková uvedla, že policisté se tímto, ani předchozími případy v Drnovicích, o kterých tamní myslivci mluví, nezabývali. "Nikdo nám nic neoznámil, nedostali jsme žádný podnět," uvedla.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.