Přihlásit

Spor myslivců trvá. Obec zatím marně žádá o členství (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

BLATNICE POD SV. ANT.
Spor blatnického mysliveckého spolku Roháč s novým nájemcem honitby Spolkem Antonínek pokračuje, problém se znovu dostal na program jednání obecního zastupitelstva.
V kostce: problém spočívá v tom, že Roháč, ačkoli měl příslib, nezískal nájemní smlouvu na honitbu. Jeho členové tak do lesa nesmí. Spolek Antonínek si navíc zaregistroval adresu, která je shodná s obecním úřadem. Blatnice pod Svatým Antonínkem pak dodnes od Honebního společenstva Roháč nezískala potvrzení o členství. Pikantní je fakt, že starostou Honebního společenstva Roháč je blatnický zastupitel Dušan Soviš.
Zastupitelé ve čtvrtek nakonec jednoznačně odsouhlasili, že Spolek Antonínek může používat adresu stejnou jako obecní úřad. Osm zastupitelů bylo pro, jeden se zdržel a jeden byl proti. Nesouhlas vyjádřila místostarostka Svatava Blahynková.
"Šlo mi o princip. Spolek Antonínek si zaregistroval adresu bez předchozí žádosti, obec o jeho krocích nevěděla. Na druhou stranu je pravda, že to problém nebude. Na obecní adrese sídlí třeba i Cech vinařů," říká Blahynková. "Co však problémem zůstává, to je neochota Honebního společenstva Roháč převzít obecní žádost, ve které ho žádáme o potvrzení členství. Dopis se nám vrátil a zastupitel Soviš ho odmítl na jednání zastupitelstva převzít. Takže nyní hledáme způsob, jak žádost doručit."


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.