Přihlásit

Bažantnice v Heřmanové Městci zůstane i nadále přístupná (ČRo Pardubice)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Václav PILNÝ, moderátor
--------------------
Bažantnice v Heřmanové Městci zůstane i nadále přístupná. Lokalitu lidé často využívají k procházkám a venčení psů. Myslivci ale chtěli vstup výrazně omezit. Jejich žádost počítala se zákazem vstupu od května do ledna, podle nich totiž dochází k rušení zvěře. Radnice uspořádala veřejnou anketu, do které se zapojilo 500 respondentů, drtivá většina byla proti zákazu. Odbor životního prostředí městského úřadu v Chrudimi nakonec žádost správců honitby zamítl. Rozhodnutí vítá i starosta Heřmanova Městce Aleš Jiroutek.

Aleš JIROUTEK, starosta Heřmanova Městce
--------------------
To se nám zdálo nepřiměřeně velké území, protože to vlastně bylo otevřeno od Městce až po Nákel a i ta doba byla dlouhá. Proto jsme podali námitku, protože si myslíme, že když by tam mělo být omezení, tak pouze v době, kdy tam dochází k odstřelu odchovaných bažantů. Jinak si myslím, že ti lidé se tam chovají snad slušně, je tam od toho i myslivecká stráž, která je může korigovat, samozřejmě si nebudeme namlouvat, že tam nechodí pytláci, ale vzhledem k tomu, že ti bažanti se tam vysazují z těch odchovem až těsně před odstřelem, tak si myslím, že toho pytláctví tam taky tolik není.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.