Přihlásit

Exotický lov (Top Class)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Trofeje pro lovce bez hranic

Lov je vzrušující, živočišný a odpradávna patří k lidské přirozenosti. Ne každý ovšem holduje tradičnímu honu na lišku uprostřed českých luhů a hájů. Chcete výjimečné dobrodružství, exotiku a především fenomenální úlovek? Vydejte se po stopách africké zvěře. Už jen výměna polní cesty za nevyzpytatelnou africkou step vám vžene do žil pořádnou dávku adrenalinu.
Lov exotické zvěře za účelem získání cenné trofeje není jen milionářským rozmarem současné doby. O tom, že si pánové tvorstva velice rádi porovnávají velikost a množství čehokoli, měří si síly a dokazují si výjimečnost, svědčí i fakt, že na všech českých zámcích a hradech najdete vycpané zvířecí trofeje ze všech koutů světa, především z Afriky. A za čím se dnes v rozpálené Africe všichni tak honí? Za pověstnou Velkou pětkou.

Velká pětka trofejí
Big Five, neboli Velká pětka označuje zvířata, která je pro lovce obtížné skolit při pěším lovu. Do skupiny Velké pětky patří slon, lev, levhart, nosorožec a buvol kaferský. Jak je patrné, nejedná se o žádné mírumilovné drobečky, ale o nebezpečné tvory, jejichž agresivita po zasažení ještě roste. Proto ten adrenalin, vzrušení a pocit neporazitelnosti.

Trofej jede domů.
Rozhodně ale nepočítejte s tím, že si svou trofej odvezete ihned, jako příruční zavadlo. Lovecké suvenýry z Afriky v podobě lebky zvířete a kůže musíte bohužel nechat na místě, protože biologický materiál zůstává nějakou dobu v karanténě. Navíc v každé zemi lovu mají své způsoby ošetření trofeje, přes které nejede vlak. K tomu přidejte neustále se zpřísňující veterinární podmínky v rámci EU a trofej uvidíte nejdříve za tři měsíce (obvykle i později).

Luxusní nocleh pro náročné lovce
Toužíte po dobrodružném loveckém zážitku v chudobou zmítaných afrických zemích, ale v cestě vám stojí obavy z úrovně ubytování? Nemějte strach, v chatrčích Křováků a jiných domorodých kmenů rozhodně spát nemusíte.
K dispozici je vám celá řada luxusních resortů doprovázená nabídkou all inclusive služeb. Ještě dlouho po návratu budete vzpomínat na okázalost a styl tematicky vybavených hotelových vil.
Rezervace Valley of The Konga v Jihoafrické republice nabízí luxusní ubytování v pětihvězdičkovém loveckém "kempu" Thabazimbi poblíž provincie Limpopo. V Krugerově národním parku mezi Mosambikem a Zimbabwe si můžete rezervovat exkluzivní ubytování v resortu Hoyo Hoyo. Kousek odtud se pak nacházejí luxusní vily privátní rezervace Kapama a úplně na jihu poblíž přístavu Port Elizabeth je připravena VIP lovecká rezervace Thorndale.

Odstřelové poplatky
Lev: odstřel plně hřívnatého kusu 550 000 Kč, mladý lev 475 000 Kč, lvice 140 000 Kč
Slon: 475 000-700 000 Kč
Nosorožec: 625 000 Kč za kůži nebo 2 125 000 Kč za kg rohu
Levhart: 320 000 Kč
Bůvol kaferský: 255 000 -300 000 Kč

Pohodlně z Prahy do Afriky
Safari je nesmírně vzrušující, ale má jednu nevýhodu - Afrika není právě za rohem. Řekli jsme ale nevýhodu, ne problém. Pokud se nechystáte na lov vlastním jetem, což ostatně do těchto lokalit vzhledem ke kvalitě letišť ani nedoporučujeme, let vám zajistí některá z následujících aerolinek. Za first class letenku zaplatíte asi 50 000 korun.
JAR Emirates: Praha - Dubaj - Kapské Město British Airways: Praha - Londýn - Kapské Město Namibie Austrian: Vídeň - Frankfurt - Windhoek BOtSWaNa Emirates: Praha - Dubaj - Johannesburg - Gaborone

Lovecké zbraně
Italská brokovnice DT11, unikátní design respektující dokonalou ergonomii, kalibr 12, pažba vyráběná na míru, Beretta, cena 190 000 Kč
Excelentní moderní zbraň v podobě opakovací kulovnice R8 Luxus, kalibr 30-06, Blaser, cena od 91 000 Kč
Luxusní lovecká zbraň B725 Hunter Grade 5, revoluční broková kozlice, postavena podle legendární B25, kalibr 12, BROWNiNG, cena 124 400 Kč
Reprezentativní lovecká brokovnice Jubilee 902, ručně rytá baskule a fazetka, pažba z výběrového ořechového dřeva, kalibr 28, F.a.i. R., cena 97 400 Kč
Univerzální a flexibilní lovecká zbraň Ultra 20 vyráběná na zakázku, kombinace brokovnice a pušky, Krieghoff, cena 180 000 Kč

Když víte, že chcete jet
Cesta na safari je poměrně náročná na organizaci, převeďte tedy starosti na profesionály. Specializované agentury zajistí kompletní výpravu včetně letenek, víz, pojištění, ubytování, povolení k převozu/zapůjčení zbraní, lovecké licence, clo, CITES (obchodování s ohroženými druhy zvířat), vývozní povolení na trofej a dovozní povolení z ČR, preparaci a doručení trofejí a vlastně cokoliv dalšího...
Za kompletní služby zajištění týdenního safari včetně letenek a luxusního ubytování v loveckých resortech zaplatíte 500 000 Kč, ale i 1 800 000 Kč. Cena se odvíjí od počtu kusů a druhu lovené zvěře.
SAFAREX, Nuselská 53, Praha 4, tel.: 261 220 662
GEORGE SCHESTAUBER, Stěpnická 276, Ořechov, tel.: 572 503 316
ADDO TOURS, Podleská 1065, Praha 10, tel.: 267 712 525

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.