Přihlásit

Na Konopišti se konají prohlídky zámku spolu s odbornými přednáškami (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zámek Konopiště nabízí k prohlídce původní interiéry vybavené dobovým nábytkem, historickými obrazy a porcelánem i výstavu loveckých trofejí. O životních osudech Františka Ferdinanda a jeho rodiny se návštěvníci dovědí nejen z vystavených exponátů, ale i z odborných přednášek - ve čtvrtek 25. července na téma šperky.

Zámek Františka Ferdinanda d´Este -Konopiště si můžete prohlédnout tak, jak zde žil a pracoval arcivévoda František Ferdinand d´Este se svou manželkou Žofií Hohenbergovou, rozenou Chotkovou, a se svými dětmi Maxem, Ernestem a dcerou Žofinkou.

Prohlídky zámku jsou rozděleny celkem do 3 okruhů, v kterých se seznámíte s životem arcivévody i jeho rodiny. Projdete reprezentačními a hostinskými pokoji vybavenými dobovým nábytkem, historickými obrazy i porcelánem, nahlédnete do apartmánů, které v roce 1914 obýval německý císař Vilém II. a jeho pobočník admirál Alfréd Tirpitz (na I. okruhu).

Navštívíte kapli sv. Huberta s gotickými a renesančními klenbami, prohlédnete si společenský salón, pracovnu, ložnici i zbrojnici, která patří k nejcennějším a nejvýznamnějším ve střední Evropě (na II. okruhu).

Celou historii rodu Habsburku i životní osudy Františka Ferdinanda návštěvníkům přiblíží historické obrazy ze 17. století, ložnice jejich Veličenstev i jejich dětí - mládenců  Maxe a Ernesta a dcerky Žofinky, jejich hernu i pokoje pro vychovatele (na III. okruhu).

Prohlídky jsou doplněny každý měsíc odbornými přednáškami. V červenci se koná přednáška s názvem Čím se dámy zdobily na přelomu století - uskuteční se ve čtvrtek 25. července od 18 hodin.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.