Přihlásit

Pytlák postřelil daňka, zraněné zvíře nechal a ujel (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Medlov
Přibližně pětiletého daňka postřelil ve středu dopoledne v lesním porostu Doubrava v Králové na Uničovsku neznámý pytlák. Zraněné zvíře nechal být a z lesa ujel. Myslivci pak museli daňka dohledat a odstřelit. Policisté po pytlákovi pátrají, hrozí mu až dva roky vězení.

Pytlák si v lesním porostu v místě zvaném "U dvacítky" v medlovské místní části Králová na Uničovsku vyhlédl daňka starého čtyři až pět let. "Ve středu dopoledne mezi sedmou a desátou hodinou zvíře neoprávněně lovil. Prozatím nezjištěnou zbraní ho postřelil, po několika výstřelech ale z lese neznámým vozidlem ujel," popsala řádění pytláka krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Místní revírník pak podle ní musel poraněné zvíře v lesním porostu Doubrava dohledat a tzv. dostřelit, aby dál netrpělo. Myslivecké sdružení vyčíslilo škodu na tomto kusu na 25 tisíc korun.

"Policisté teď po neznámém pytlákovi pátrají. Je podezřený ze spáchání přečinu poškození cizí věci a pytláctví. Pokud ho dopadneme a prokážeme mu vinu, horzí mu až dva roky vězení," řekla Štrbáková.
Jelen bez hlavy

V Olomouckém kraji se přitom nejedná o první letošní případ pytláctví. Začátkem října policisté už vyjížděli k Moravskému Berounu - do místní části Sedm Dvorů. V lokalitě, které tamní myslivci říkají honitba Muflon-Pole-Les našel náhodný občan tělo jelena bez hlavy. Místní nimrodi odhadli, že upytlačený kus ležel v lesním porostu několik dní.

Pytlák z něj odřezal a sebral trofej a zbytek zvířete nechal ležet v lese. Teď, v době říje, totiž jelení maso silně zapáchá a nelze ho využít pro lidskou spotřebu. Myslivecké sdružení vyčíslilo škodu na upytlačeném jelenovi na 17 tisíc korun. Policisté se tímto případem také zabývají. V loňském roce jim myslivci z celého Olomouckého kraje nahlásili sedm případů pytláctví."

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.