Přihlásit

Oslavili Svatohubertský den (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litenčice – Poznávání trofejí, stop zvěře, střílení ze vzduchovky a luku: to všechno si o víkendu mohly vyzkoušet děti v Litenčicích. Při oslavách Svatohubertského dne se totiž na nádvoří tamního zámku konala myslivecká akce určená nejen pro dospělé.

Na děti čekalo několik stanovišť s různými disciplínami a mysliveckými dovednostmi. Letošní třetí ročník si nenechala ujít například Renata Majtová z Litenčic.

„Chodíme každý rok. Mám tady i dítě a poctivě jsme prošli všechna stanoviště. Šlo nám to dobře, luk nám dal trochu zabrat, ale jinak jsme to skvěle zvládli. Je to tady hezké a pěkně udělané pro děti, jsme rádi, že se tady tato akce koná,” pochvalovala si návštěvnice. Na své si přišli také dospělí, které čekalo občerstvení v podobě zvěřinových specialit. Ochutnat tak mohli například divočáka se zelím nebo guláš. Během dne vystoupili trubači, kteří předvedli lovecké signály na lesní roh a borlici.

Akce se zúčastnili také zástupci záchranné stanice živočichů z Němčic nad Hanou, kteří přivezli ukázat puštíka, výra velkého nebo poštolku. Úspěch akce potěšil i organizátora Richarda Podstatzkého. „Účast je dobrá, letos je i krásné počasí. Loni tak hezky nebylo a dokonce nám napadl sníh. Podle kartiček víme, že přišlo asi padesát dětí, které si vyzkoušely myslivecké disciplíny. Dospělých je tady kolem osmdesáti,” odhadl Podstatzký. Perlou sobotního programu pak byla svatohubertská jízda, která vyjela ze stájí Těšánky na nádvoří litenčického zámku a zpět.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.