Přihlásit

Výstava ze života myslivců (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Příbor
Připomenutím historie myslivosti je výstava fotografií, která je k vidění v galerii na radnici v Příboře. Tamní myslivci v rámci oslav 90 let myslivosti v Příboře připravili výstavu fotografií z myslivecké činnosti a života myslivců. Snímky pocházejí většinou z období po druhé světové válce. Organizátoři je získali z rodinných archivů místních myslivců. Jsou tu ale i snímky z archivu Rudolfa Jarnota, profesionálního fotografa Fotoklubu Příbor.
"Při delším pohledu na obsah snímku, výrazy a mimikuve tvářích, gesta rukou, oblečení, předměty a krajinu kolem, nebo postoj zvěře, upřený pohled oddaného pomocníka myslivce - loveckého psa a zvěře v péči myslivce se otevírá lidská a myslivecká duše, díky ní začneme chápat, co je pro člověka, který se myslivosti oddal, tak důležité, co myslivost obsahuje a co pro nás myslivost znamená," popsal výstavu koordinátor akce Petr Černoch.
Výstavu si mohou diváci a příznivci myslivosti prohlédnout až do 5. listopadu. Vyvrcholením oslav devadesáti let myslivosti na Příborsku bude v neděli 3. listopadu svatohubertská mše v 10 hodin v kostele Narození Panny Marie v Příboře.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.