Přihlásit

Myslivost je anachronická a zvrácená vášeň. A smrdí komunistama ... (idnes.cz - bloq)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podzim a hromadné vyvražďování drobné zvěře k sobě neodmyslitelně patří. Myslivci - mám na mysli hlavně ty z velkých měst, přijedou do Buranova velkejma autama. A vytáhnou velký kvéry s velkejma lejzrama a vypustí do krajiny svoje velký, nenažraný čokly. A ty velký, nenažraný bestie, vyčmuchají zajíčky, bažanty a koroptvičky a nadhání je těm ožralým myslitelům pod hlavně. Ti pak zahájí brutální křížovou palbu  a zvířata padají zasažena, bez šance, bez ohledu a bez soucitu. Krvavý rituál se opakuje rok co rok. Co nepomlátí manažéři svejma velkejma autama na silnicích, to skončí na mušce myslivečka v zelené kamizolce. Ten řádí v revíru jako ta nejhorší škodná. Večer po honu, se všichni ti silní kluci zpumprdlíkujou a sežerou zastřelené kance s knedlíkem na  šípkové omáčce. Občas se pod vlivem alkoholu hromadně porvou, nebo zastřelí jeden druhého. Taky dobrý...

Vítej ve světě halali....
Hanba myslivosti a té české zvlášť! Jsem z vesnice a těch honů jsem zažil jako malý kluk nesčetně. Vždycky to skončilo stejně - členové místní KSČ a myslivci v jedné osobě se ožrali jako dogy a poprali. Několik roků visely po honech ve vesnici černé prapory. Místní komunista, myslivec, hasič a někdy i místopředseda MNV, byl zasažen při honu jiným myslivcem, hasičem a místopředsedou... Působilo to na mně tak komicky, že jsem nebyl schopen jakékoliv piety na adresu zesnulého myslivce. Smrt za smrt. Pic a tě péro. Žádný blbý kecy. Šup s tebou na onen svět ...!
Kdo žil na vesnici tak mi potvrdí, že myslivecké zbraně a zejména kulovnice, byly téměř vez výjimek povoleny jen zasloužilým členům komunistické strany. Nejenom lidovým milicím se říkalo ozbrojená pěst dělnické třídy. Také myslivečci v slušivé kamizolce, uměli hezky kolaborovat a donášet režimu.
Předsedou Českomoravské myslivecké jednoty, je pan Jaroslav Palas. Taky dost divnej a těžce stravitelnej týpek. Jak jinak - než bývalý komunista a socan. Blogeři na Idnes o něm  napsali snad vše a mně se nechce kazit si trávení opakováním je životopisu.
Pro připomenutí jeho myslivecké a komunistické minulosti snad toto:
http://jaroslavnovak.blog.idnes.cz/c/159447/Luxus-a-zivot-hejtmana-Palase-na-cizi-ucet.html
V diskuzi se zajisté dovím o tom, že myslivost je všeobecně užitečná lesu a stavy zvěře se musí regulovat uměle a myslivci se v zimě starají o zvěř a podobnou nesmyslnou demagogii. Říká se tomu myslivecká latina. Ovšem stavy zvěře příroda vždy uměla nastavit i bez Českomoravské myslivecké jednoty. Příroda má samoregulační schopnost bez ohledu na to, co si o ní myslí Palas a ostatní flintičkáři.
Je mi zle z toho, jak v jednadvacátém století státem placení a organizovaní primitivové ničí les a živé tvory v něm žijící jenom proto, aby uspokojili svoje idiotské ego. Dnes už zvěř není nutné lovit z důvodu přežití. Vše se zvrhlo jen na pouhé ukojení  loveckých vášní. To nejhorší z bahna lidské duše vyhřezne právě tam, kde se vyskytuje myslivost. Mimochodem myslivost má slovní základ od slova myslet. Kdo tohle vymyslel? Příšerné slovo samo od sebe a jeho fyzikální personifikace je přímo odporná. Brrr!
Přeji všem flintičkářům kteří masakrují zvěř pro osobní potěšení jediné - aby v příštím životě zajíc, prase a srnec, zamířili hlavně svých zbraní na komoru svého bývalého vraha. Říká se tomu karma a polovina světa na ní věří. Já taky. Ať si Palas a jemu podobní užijí smrtelnou úzkost a pocit štvaného zvířete... Ať pocítí a prožijí ten okamžik, kdy si oběť a její nemilosrdný kat hledí do očí a naturálně cítí, co to je nedostatek slitování a úcty k životu. Jak jsem již napsal, hanba myslivosti a té české zvlášť! Z hlediska vyššího principu mravního není vražda na tyranovi zločinem!
Přeji všem čtenářům klidný víkend. Snad po vás nikdo nebude střílet. A snad žádná čuba nebude čmuchat ve vašem pelíšku a cenit na vás svoje zkažené zuby. A snad z vás Jarda Palas neudělá guláš pro prominenty.
Životu a svobodě zdar!
František Študlar



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.