Přihlásit

Pytlák bez povolení střelil dva zajíce, hrozí mu vězení (5plus2.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

NĚMČICE NAD HANOU
Náhodní svědci přistihli pytláka v jedné z honebních lokalit u Němčic nad Hanou zrovna ve chvíli, kdy bez povolení střelil dva zajíce. Škoda za necelých osm tisíc jej může stát až dva roky svobody.

Z přečinu pytláctví je podezřelý 45letý muž z Prostějovska. "Protiprávního jednání se měl dopustit v pátek ráno v jedné z lokalit jednoho z honebních spolků na Němčicku nad Hanou tím, že měl zastřelit dva zajíce, ačkoliv k tomu neměl žádné oprávnění," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

K jeho smůle jej ale přímo při střelbě zahlédli náhodní svědci. "Ti na základě místní a osobní znalosti u muže oba zajíce zajistili a předali oprávněnému majiteli, honebnímu spolku dané lokality. Ten si škodu vyčíslil na 7800 Kč," řekla Urbánková.

Policie nyní zjišťuje všechny okolnosti případu. Zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu pytláctví, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.