Přihlásit

Myslivci v Třemešné pořádají zítra Svatohubertskou mši (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třemešná ve Slezsku
Mezi myslivecké tradice neodmyslitelně patří bohoslužby, sloužené na počest svatého Huberta, patrona myslivců a lovců. Po oblíbené hubertské mši na Cvilíně se další uskuteční 16. listopadu od 10.30 hodin v kostele Svatého Sebastiána v Třemešné.
Celou bohoslužbu bude provázet troubená a zpívaná Hubertská mše B dur v podání trubačů ze souboru Rabštejn, varhan a třemešenské scholy. "V pořadí druhou Hubertskou mši v Třemešné celebruje otec Jan Kornek, který je velkým příznivcem myslivosti. Nasvé farnosti v Dubu nad Moravou založil tradici evropské myslivecké poutě, která se letos v říjnu konala již po šesté. Obě akce mají jedno společné, vzdát poctu myslivcům a myslivosti," představil program jménem myslivců z organizačního týmu Tomáš Salvet.
V loňském roce byl v Třemešné po skončení svatohubertské mše proveden ceremoniál příjímání mezi myslivce. Letos je pro příznivce myslivosti přichystán ceremoniál pasování na lovce mufloní zvěře a následovat bude ukázka vábení jelenů.
"Tuto společenskou akci připravili pro širokou veřejnost spoluorganizátoři Farma Viktorie agro, Římskokatolická farnost Třemešná ve spolupráci s Občanským sdružením Sebastián a Myslivecké sdružení Třemešná ve Slezsku," doplnil Salvet. Pro příznivce myslivosti bude připraven také zvěřinový gulášek.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.