Přihlásit

Kladenští fotografové vystavují v rakovnické roubence Lechnýřovně (Rakovnický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rakovník
V rakovnické roubence Lechnýřovně začala výstava kladenských fotografů s názvem Nostalgie. Vernisáže v pondělí 16. dubna se zúčastnila i většina vystavovatelů, kteří ochotně návštěvníkům vykládali o své práci. Celou dobu k tomu příjemně hrála skupina "Kamarádi údolí Berounky".
Zahájení výstavy se ujal organizátor a vedoucí osobnost Petr Dubský, který přiblížil vznik fotoklubu Fotografové Kladno, který má celkem dvanáct členů. Zaměření fotografií je různé, příroda, zvířata, architektura, akty. Některé fotografie jsou vytištěné na keramických dlaždicích, jiné jsou pořízené technikou camera obscura, což je takzvaná fotografie v krabici. Jak uvedl Petr Dubský "Největší problém při fotografické tvorbě je v dnešní době s autorskými právy k fotografiím, kdy některé fotografie se nesmí bez svolení používat." Proto sám fotí nejraději zvířata ve volné přírodě, protože od nich žádné svolení nepotřebuje. Rád a často poskytuje své fotografie do různých školek, protože některé děti, zvířata jako sovu, lišku nebo vlka neznají a ani ve volné přírodě asi neuvidí. A jak vyplynulo z jeho vyprávění - on má přírodu opravdu rád a i tu okolo Rakovníka, kam jezdí fotit například jeleny. Výstava potrvá až do 10. června 2018.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.