Přihlásit

Na speciality se stála dlouhá fronta (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Své trofeje v Havřicích představoval Jaroslav Rachůnek

Pro děti přichystali myslivci v Havřicích soutěžní trať, dospělí si pochutnávali na zvěřinových specialitách. Den s myslivostí dal opět nahlédnout do tajů tohoto oboru.
Velkým lákadlem byla řada zvěřinových specialit, na které se pořád stála dlouhá fronta. Nabízelo se jelení se šípkovou omáčkou, pečený divočák s dušeným zelím, srnčí guláš a zvěřinová směs. „Jídlo je připravováno z naší zvěřiny. Přichystali jsme pro návštěvníky asi pět set porcí specialit,“ přiblížil Miroslav Smrtka, předseda Mysliveckého spolku Havřice-Obora.
Kromě soutěží mohly děti navštívit i stanoviště s vystavenými mysliveckými trofejemi. Těch letos Jaroslav Rachůnek zapůjčil na akci čtrnáct. „Je tady například i první srnec, kterého jsem střelil. Bylo to v roce 1972, dva roky po tom, co jsem se stal myslivcem,“ prozradil Jaroslav Rachůnek, který se myslivosti věnuje už osmačtyřicet let.
Na deseti stanovištích se malí návštěvníci nejen seznamovali s prací v lese, ale plnili další zábavné úkoly jako střílení z luku či vzduchovky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.