Přihlásit

Na jižní Moravě řádí pytláci. Zabíjí muflony i kance (drbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na jižní Moravě se v posledních týdnech rozmohlo nelegální pytláctví. Policisté řeší případy zastřeleného muflona a divokého prasete.

Na začátku srpna našel v katastru obce Klentnice pracovník lesů zastřeleného muflona. Zhruba sedmileté zvíře bylo zabito střelnou zbraní.

V úterý pak policisté evidovali oznámení o obdobném trestném činu. V lesní oboře Bulhary nacházející se v katastrálním území obce Sedlec, v místě zvaném „Měsíční krajina“, našli zastřeleného kance o hmotnosti 70 kilogramů. Zvíře bylo staré 6-7 let. „Vzniklá škoda se dostala na částku přesahující 20 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

„Událostí se nyní zabývají nejen kolegové z obvodního oddělení, ale také kriminalisté. Za uvedené protiprávní jednání hrozí pytlákům potrestání podle trestního zákoníku. Sazba za uvedený trestný čin je odnětí svobody až na dvě léta," uzavřela Haraštová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.