Přihlásit

Pytláci vyrazili na lov nosorožců. Sežrali je lvi (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stavy afrických divokých zvířat jsou pytláky soustavně decimovány. Občas však příroda alespoň částečně sníží skóre. Skupina pytláků chtěla v jihoafrickém parku Sibuya ulovit několik nosorožců, překvapila je však hladová smečka lvů. Minimálně tři členové těžce ozbrojeného gangu na to doplatili životem.

Zaměstnanci parku našli v noci z úterý na středu při pravidelné obhlídce zbytky zkrvavených těl, rozsáhlé pátrání ale započalo až za svítání. Byla přivolaná i helikoptéra, která pátrala po dalších pytlácích, nikoho však nenašla.
Hlídači společně s přivolanými policisty našli hlavu, několik zkrvavených končetin, tři páry bot a pytlácké vybavení - pušky, pily na odřezávání nosorožčích rohů a pistole. Kolik pytláků ale padlo za oběť lvům, je těžké říci.
"Mohli jich sníst i víc, oblast je velice zarostlá a nevíte, co si lvi odtáhli, aby si to mohli sníst jinde," uvedl pro Daily Mail šedesátiletý majitel parku Nick Fox. Podle Foxe pytláci měli za cíl všechny jeho nosorožce. Měli s sebou totiž dostatek zásob jídla, aby vydrželi v parku několik dní.

Ne vždy vyhrají lidé
"Jenže lvi jsou naši hlídači a strážci. Zapletli se se špatnou smečkou a stali se jídlem," uvedl Fox. "Ačkoli nás rmoutí každá ztráta lidského života, pytláci sem přišli zabíjet naše zvířata a tohle vyšle jasný vzkaz dalším takovým: Ne vždycky vyhrajete," dodal vlastník parku.
Policisté se nyní snaží zjistit identitu roztrhaných pytláků a prověřuje nalezené zbraně, zda už se s nimi někdy dříve pytlačilo. V okolních rezervacích už bylo letos zabito devět nosorožců a existuje naděje, že za to byl zodpovědný gang, se kterým se tento týden vypořádaly šelmy.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.