Přihlásit

U slovensko-polských hranic útočil vlk! Vrhl se na dvě malé děti (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Polští policisté vyšetřují neobvyklý případ napadení vlkem. U polsko-slovenských hranic vlk napadl osmiletou holčičku a devítiletého chlapce, oba skončili v nemocnici. Myslivci už šelmu zastřelili a následná pitva prokázala, že zvíře bylo zdravé a nemělo vzteklinu.

Podle místních bylo jen otázkou času, kdy divoká šelma, kterou vídali nedaleko svých domovů, zaútočí. Vlk, kterého čas od času lidé natočili na telefon, už zřejmě před časem napadl ženu v kempu. Teď si vyhlédl dvě malé děti.

"Školačku napadl blízko penzionu, k druhému útoku došlo blízko na cestě," potvrdila mluvčí policie Marta Tabasz Rygiel.

Děti z nemocnice už propustili. Šelma se toulala pět kilometrů od slovensko-polských hranic a naháněla strach nejen tamním starousedlíkům ale i zkušeným lesníkům. "Vlk mě překvapil, objevil se znenadání tady ze strany a dělilo nás pouhých 7 metrů," popsal lesník Piotr Szczepański.

"Chodil až k nám pod okna, když ho lidi viděli, tak křičeli, protože máme na zahradách a dvorcích psy a slepice. A venku pobíhají děti. Opravdu jsme se báli," popsala obyvatelka obce Strzebowisková.

Odborníci teď spekulují, jak je možné, že zdravý vlk, který se lidí za normálních okolností straní, na ně zaútočil. "Za posledních sto let jsem nezaznamenali žádný útok vlka na člověka," uvedl Łukasz Lis z regionálního ředitelství ochrany životního prostředí.

Vše prý nasvědčuje tomu, že vlka napůl vychoval člověk a pak ho pustil zpátky do volné přírody. Na česko-polských hranicích pracovníci polské části Krkonošského národního parku zase prověřují informaci o výskytu medvědí rodinky. Tahle šelma přitom v této lokalitě naposledy žila před více než dvěma sty lety.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.