Přihlásit

Myslivecké sdružení zpestřuje život v obcích (Mělnický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kly-Tuhaň
Založení mysliveckého sdružení Kly-Tuhaň se datuje do roku 1955, kdy došlo ke sloučení honebních společností Kly, Tuhaň a Záboří. Nová honitba se rozprostírala na pravém břehu řeky Labe od areálu Spolany Neratovice až po soutok řek Labe a Vltavy pod Mělníkem. Postupně se sdružení přetransformovalo na spolek, ten má 25 členů, předsedou je Zdeněk Šimůnek. Celková výměra honitby je 1328 hektarů. V současné době myslivci aktivně spolupracují na projektech s obcemi Kly, Tuhaň a místními spolky v obou obcích.
K výborným aktivním partnerům patří i rybáři z Neratovic. S těmi organizovali velmi vydařené dětské závody na místním rybníku Kačák v Tuhani.
Okresní spolek Českomoravské myslivecké jednoty ocenil práci některých členů a udělil jim vyznamenání za jejich práci pro myslivost a hlavně za práci s mládeží.
Myslivecké sdružení v obci patřilo a patří k významným spolkům, členové sdružení se účastní všech akcí pořádaných obcí, přispívají k zlepšení životního prostředí, zpestření kulturního a společenského života v obci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.