Přihlásit

Ochránci se prezentovali v zoo, dnes vyjedou na Den s Deníkem (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Plzeň/Radnice - Rokycanští ochránci přírody opět nezaháleli. Vydali se vysazovat stromky s litohlavskými myslivci a část ochranářů se vypravila do plzeňské Zoologické a botanické zahrady. Důvodem byla prezentace činnosti záchranných stanic živočichů v rámci akce s názvem Ptačí sobota.
Rokycanští ochránci přírody s plzeňskou zoologickou zahradou úzce spolupracují, a proto přijali nabídku zúčastnit se této zajímavé akce. Ta byla zaměřena na oslavu 1. dubna - Mezinárodního dne ptactva. V areálu zoo během celého dne probíhal k tomuto tématu doprovodný program, při němž se soutěžilo o sladké odměny, malovalo se na trička nebo se odchytávali a kroužkovali ptáci přímo v areálu zahrady.
Kromě toho si zájemci mohli vyrobit a posléze i odnést ptačí budku či být přítomni výrobě hnízdních podložek z proutí. Svůj stánek obohacený vzácnými dravci - rarohem a sokolem - zde představila i záchranná stanice živočichů z Rokycan.
Kromě toho zde byly k dispozici propagační materiály představující i další aktivity Českého svazu ochránců přírody. Z těch nejzajímavějších jmenujme např. akci Žába, která je zaměřena na mapování nebezpečných migračních tras obojživelníků či program Místo pro přírodu, který je zaměřen na výkup pozemků v krajině z důvodu ochrany zajímavých volně žijících druhů.
Činnost ochránců přírody je však o mnoho pestřejší. Zájemci se bližší informace o jeho aktivitách mohou dozvědět na
www.csop.cz .
Už dnes se rokycanští ochránci přírody představí na akci Den s Deníkem, která začíná v 16.30 hodin na náměstí v Radnicích. Kromě zástupců ZO ČSOP Rokycany se můžete těšit na vystoupení hudební skupiny The Spiders a na zajímavé soutěže o ceny. 
Foto - Helena Spálenková při prezentaci činnosti záchranných stanic a propagaci dalších celosvazových aktivit v plzeňské zoologické zahradě.
Foto Pavel Moulis

Pavel Moulis

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.