Přihlásit

Na český jih o víkendu dorazí střelecká elita na Grand Prix (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třetí ročník Grand Prix České republiky 2007 v univerzálním trapu hostí ve dnech 27.- 29. července střelnice Heluz ve Šindlových Dvorech u Českých Budějovic. Střelnice Heluz hostí o tomto víkendu Světový pohár v brokové střelbě 2007.

Šindlovy Dvory
"V pátek večer proběhne oficiální zahájení, střílet se bude v sobotu a v neděli," informuje Miroslav Mařík z marketingového oddělení společnosti Heluz. Na jihu Čech připravovali vlajky Itálie, Slovinska, Slovenska, Španělska, Maďarsko a Německo. "A pochopitelně největší zastoupení budou v závodech domácí střelci." Startovní listina Pod patronací mezinárodní federace pro střelbu z loveckých a sportovních zbraní (FITASC) jsou vypsány kategorie senioři, dámy, junioři, veteráni, super veteráni a tříčlenná družstva. Vzhledem k velkému počtu zájemců je startovné omezeno na 132 závodníků. "V loňském roce se Velké ceny zúčastnili střelci z Anglie, Španělska, Německa, Slovenska a Itálie. Doufám, že letos se objeví i střelci z Rakouska a Slovinska, kteří jsou pozváni," říká Karel Pučálka, člen komise pro Univerzální trap FITASC. V kategorii super veteránů se představí i Jaroslav Dobeš (ročník narození 1934), který získává úspěchy v družstvech i jednotlivcích a v roce 2002 se stal mistrem světa ve své kategorii. Společně s Jaroslavem Janovským a Janem Sládkem patří v družstvech do absolutní evropské špičky. V seniorské kategorii se představí Jindřich Paroubek, který se v minulosti stal juniorským mistrem Evropy v olympijském trapu, je mistrem světa ve družstvech, kde je spoludržitelem světového rekordu 443 terčů ze 450 možných. V seniorské kategorii získal dvakrát stříbrnou medaili na mistrovstvích Evropy v letech 1996 a 1998. Je držitelem českého rekordu v univerzálním trapu (196 terčů z 200 možných a 99 terčů ze 100 možných). Od roku 2002 je pětinásobným mistrem České republiky v univerzálním trapu. Tréninkové dny už probíhají od pondělí 23. července, dnes je na programu oficiální trénink sobota a neděle je vyhrazena pro závod (vždy od 8.00). Záštitu nad akcí převzal hejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník.

Střelnice Heluz

Střelecký areál je zaměřený převážně na brokovou střelbu. Střelnice je vybavena na pořádání soutěží v rozsahu od místních mysliveckých až po světové olympijské
disciplíny. V Deníku jsme podrobně informovali například o Masters Cup v roce 2004, který se konal před OH v Aténách, do Č. Budějovic tehdy přicestovala komplezní světová špička. "Díky variabilitě a pěti různým střelištím zde lze střílet skeet, olympijský trap, univerzální trap, double trap, automatický trap, kompak parkúru a jiné disciplíny." Tři střeliště jsou osazena nejmodernější technikou řízenou počítači a použití terčů Laporte barvy oranžové zajišťuje maximální spokojenost střelců (bližší podrobnosti si mohou zájemci najít nawww.strelnice.heluz.cz).

Foto - STŘELNICE. Moderní střelnice v Šindlových Dvorech už v minulosti hostila světovou špičku, o tomto víkendu se zde odehraje SP v brokové střelbě, který se koná jako třetí ročník Grand Prix České republiky.
Foto - Deník

KAMIL JÁŠA

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.