Zvěřina v hlavní roli, ale se šípkovou, nebo se zelím? Vyzkoušejte naše zvěřinové recepty (zoom.iprima.cz)
- Kategorie: Zpravy z oboru myslivost
Vyřešit tuto klasickou Hrabalovu otázku můžete i vy. Zvěřina je totiž nejen kulinářský zážitek, ale i přínos pro lidské zdraví. Divoká zvěř má maso s vysokým obsahem vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. Je zároveň málo tučná a lehce stravitelná.
Co se také hodí vědět? Zajíci, jeleni a srnčí maso jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin. Kromě toho, že může prospívat zdraví, chutná zvěřina skvěle s bylinkami, kořením i tradičními přílohami, jako je šípková omáčka nebo červené zelí. Volba záleží jenom na vás. Co všechno se ale řadí mezi zvěřinu?
Celý článek najdete zde