Srnčí kližka se šípkovou harissou
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
1,5 kg srnčí kližky s kostí, 100 g šípkové harissy, 30 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce červeného octa, 5 čerstvě podrcených jalovčinek, sůl
k podávání: čerstvá nať plocholisté petržele, hustý jogurt řeckého typu, arabský pita chléb
Kost kližky pilkou nařežeme na kratší špalíky, zvěřinu překrojíme, špalíky kližky mírně osolíme. V misce prošleháme harissu s cukrem, prolisovaným česnekem, octem a podrcenými jalovčinkami. Vzniklou pastou pomocí štětce ze všech stran vydatně potřeme špalíky kližky, dáme je do pekáče vyloženého dvojitou vrstvou pečicího papíru a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme zakryté asi 1,5 hodiny. Poté odkryjeme a dopékáme 10 až 15 minut dozlatova. Servírujeme bohatě posypané nasekanou natí plocholisté petržele, podáváme s jogurtem a arabským chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes