Přihlásit

Pokřivené myšlení (ne)myslivců (Přerovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jejich bohu nelibá činnost bývá doložena snímky značného počtu ulovené zvěře. Často jsem si kladl otázku, jakým způsobem se dospělo k názvu "myslivost"? Jediné logické vysvětlení by mohlo být, že někteří lidé "mysleli" hlavně na to, jak se zbavit konkurence žijící a lovící v přírodě, a vymysleli to jednoduše, bez přemýšlení o následcích v budoucnu.
Nejprve bylo nutné zbavit se přirozených predátorů, a to se těmto (ne)myslivcům dokonale podařilo. V dnešní době, kdy někteří lidé změnili způsob myšlení a pochopili, že přírodu je nutno chránit a chybějící druhy opět do přírody doplňovat, neohrožení spojenci v kamizole zelené podávají návrh na povolení odstřelu dravců.
Nechce se věřit, že stále v naší společnosti v 21. století trvá středověké myšlení. Dvojnásob bolestivé je, že to přežívá v hlavách našich politických představitelů, kteří svým zkostnatělým myšlením tomu v parlamentu dávají zelenou.
Tolik vyzdvihovaná celoroční "práce" členů mysliveckých spolků není příliš vidět, ale zato řečené přikrmování zvěře v zimě se provádí známým "olovem". Opravdové přikrmování víceméně provádí samotní obyvatelé, kterým život zvěře není lhostejný.
Muži v zeleném se v hojném počtu objeví v jednom šiku s flintami na konci roku. Denně jsem tuto zimu sledoval, co naleznu v krmelci a zásypu v lokalitě lužního lesa u městské části Kozlovice-Přerov.
Kromě trochy sena v krmelci - nic. Do zmíněného zásypu přinášela občas červenou řepu a jinou zeleninu jedna z obyvatelek Přerova z nedalekého sídliště. Závěrem bych konstatoval - díky Bohu, nikdo nebyl v této lokalitě u Přerova trefen, ale těch zvláštně postižených (střelbychtivých) se zde jednou ročně pohybuje zvýšený počet.
Čtenář reportér: Adin Vyhlídka

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.