Přihlásit

Myslivci potřebují tůně (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tlumačov - Kachny se letos na jaře opět objeví na rybníčku Mísov v Tlumačově.

Členové místního Mysliveckého spolku Jestřáb ale hledají i další možnosti, kam by kachny umístili. Nejspíš v květnu si tlumačovští myslivci přivezou kachny z Myslíva u Nalžovských Hor.

"Celkem nakoupíme šest set kusů kachen březňaček. Po třech týdnech pak třetinu vypustíme na rybník Mísov, zbytek rozmístíme po tůních, které zatím máme. Od září do konce roku se mohou střílet," uvedl hospodář MS Jestřáb Josef Šlajs.

"Prý tu budou dvě stovky kachen, na to je Mísov malý," kroutil hlavou jeden z tlumačovských rybářů Hynek Hanáčík.

V tom mu ale myslivci odporují. "Kachny jsou tu každý rok, byly tu dokonce dříve než ryby. Neřeknu vám to přesně, ale minimálně osm let už to bude," prohlásil Šlajs.

O tom, že se kachny na Mísov vysadí, se rozhodlo v prosinci na zasedání, kam byly pozvány všechny složky, které v Tlumačově působí. "Tehdy se proti tomu nikdo neozval," dodal Šlajs.

Tlumačovští myslivci by ale rádi měli na kachny více místa a tak usilovně hledají pozemky, kde by mohli vybudovat tůně pro jejich chov. "Chtěli jsme udělat dvě neprůtoční tůně bez hrází. Je to sice stavebně i finančně náročné, ale hlavním problémem, se kterým se potýkáme, je to, že nemáme vhodné pozemky," vysvětlil hospodář myslivců.

Myslivci hledají pozemky, na kterých by mohli vybudovat tůně pro kachny.

Z. Lochmanová

Foto - Na Mísov v Tlumačově vysadí myslivci dvě stovky kachen. O nádrž se dělí s místními rybáři, kteří tu pravidelně pořádají závody. Myslivci ovšem stále hledají pozemky, na kterých by mohli vybudovat tůně pro chov kachen.

Foto Z. Lochmanová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.