Přihlásit

Můj víkend s dravci (Karvinský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od dubna do září až října tráví téměř veškeré své víkendy karvinský sokolník a myslivec Jaroslav Oszelda se skupinou svých dravců, se kterými zajíždí na představení do nejrůznějších koutů naší republiky, ale také do zahraničí. "Dravcům a cestování na představení patří v tomto období nejen víkendy, ale v podstatě také skoro všechny všední dny. Během prázdnin například spolu s kolegou předvádíme sokolnictví každý den v ostravské zoo. Jezdíme ovšem i jinam. Kromě České republiky je to například Polsko, byli jsme již také v Německu. Teď v pátek jsem zase cestoval na Městské slavnosti do Vidnavy," popisuje karvinský sokolník.
"Pokud se stane, že mám volný víkend, snažím se být pochopitelně co nejvíce doma s rodinou. To bývá spíše v zimním období. Během zimy ovšem s dravci občas vyrážíme rovněž na představení. Zvou si nás pořadatelé různých plesů. Mým velkým koníčkem zůstává stále také myslivost. Té se i přes nedostatek času snažím věnovat tak, abych jí v ničem neošidil," dodává Jaroslav Oszelda.

(rich)

Foto

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.