Přihlásit

V Sasku je potvrzeno 6 nových vlčích teritorií

Počet oblastí obývaných vlky v Sasku narůstá. Německá agentura pro životní prostředí potvrdila šest nových teritorií.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Saská média zveřejnila výsledky monitoringu vlka za rok 2018/2019. Podle aktuálních dat se v Sasku nachází 27 vlčích teritorií, tedy o šest více než v předchozím období. Ve spolkovém státě se pohybuje 22 vlčích smeček, čtyři páry a jeden teritoriální vlk.

Příčinou úhynů je většinou silniční doprava
Za uplynulý rok bylo nalezeno 17 uhynulých zvířat. Příčinou většiny z nich, celkem 13 úhynů, se stala silniční doprava. Přirozeně uhynuli tři vlci. U jedné šelmy nebylo možné objasnit příčinu úhynu.

324 domácích zvířat
I v Sasku dochází k častějším útokům na užitková zvířata. Ke konci října bylo hlášeno 155 útoků na domácí a hospodářská zvířata. Podle agentury pro životní prostředí byl ve 110 případech viníkem pravděpodobně vlk. Při útocích bylo zabito celkem 324 zvířat, 75 jich bylo zraněno. Navíc 56 zvířat se po útocích ztratilo.
Podle jagderleben.de, 9. 11. 2019, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.