Přihlásit

Policie odložila případ postřelení rysa v Beskydech

Policie odložila vyšetřování případu postřelení rysa ostrovida, který byl odchycen letos v květnu v Beskydech. Policisté zadali posudky a vyslýchali majitele zbraní, nikoho však neobvinili.

Policie odložila případ postřelení rysa v Beskydech Foto www.selmy.cz

Postřelený a vyhublý devítiletý rys známý pod jménem Olda byl odchycen na začátku května poblíž Huslenek na Vsetínsku. Rentgen ukázal, že „těsně u kolene uvízla střela“ (bez bližší specifikace – pozn. red.).

„Rys byl postřelen, což mělo vliv na jeho životní funkce a potřeby. Střelné zranění tedy mělo souvislost s úhynem zvířete,“ sdělil mluvčí policie Petr Jaroš.

Policisté zadali znalecký posudek z oboru balistiky, během kterého mimo jiné lustrovali majitele loveckých zbraní zjištěného typu a ráže.

„Byly také provedeny výslechy majitelů zbraní, byly vyžádány informace k pohybu zvířete, byly osloveny myslivecké spolky mající honitby v okolí nálezu rysa,“ citovala mluvčí Agentury ochrany přírody a krajiny Karolína Šulová z policejní zprávy.

Žádný z kroků ale nevedl k odhalení střelce, a proto byl případ nakonec odložen. Pokud se objeví nové informace, policie může trestní řízení obnovit.

Podle www.novinky.cz, 1. 12. 2020, red.

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.