Přihlásit

Použití tlumičů při lovu obhajuje i německá správa sociálního zabezpečení

Do diskuze o používání tlumičů na lovecké zbraně se nyní zapojila i německá správa sociálního zabezpečení. Obhajuje jejich použití, protože dokáží snížit hluk při výstřelu z lovecké zbraně až o 25 decibelů. Hluk se tedy sníží pod maximálně přípustnou hodnotu, a tlumič tak přispívá k ochraně sluchu myslivců i dalších účastníků loveckých akcí.

Doporučeno Fotografie Jerzy Górecki z Pixabay Fotografie Jerzy Górecki z Pixabay

Správa sociálního zabezpečení pro zemědělství, lesnictví a zahradnictví (SVLFG) obhajuje celonárodní legalizaci tlumičů pro lovce, uvedla to v tiskové zprávě z 13. prosince. „Je nesporné, že výstřely dříve nebo později poškodí sluch lovce. Kromě toho hluk při výstřelu zatěžuje řidiče, psovody a nezúčastněné třetí strany,“ varuje SVLFG a zdůrazňuje: „Podle německého zkušebního institutu pro lovecké a střelné zbraně se hladina hluku u zbraní vhodných pro lov zvěře pohybuje mezi 155 a 165 decibely. Při použití tlumičů se hluk při výstřelu sníží o 20 až 25 decibelů, což znamená, že nepřesáhne zákonem přípustnou maximální hodnotu 137 decibelů.“
V souladu se zákonnými zásadami bezpečnosti práce musí být hluk v místě původu snížen nejen osobními ochrannými prostředky.
Podle jagderleben.den, 13. 12. 2019, redakce

Poslední změna: 16.12.2019 10:11

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.