Přihlásit

Dolnorakouský myslivecký svaz zajistil prodej zvěřiny v obchodních řetězcích

Problémy s odbytem zvěřiny trápí také myslivce v Německu a Rakousku. V Dolním Rakousku, Vídni a severním Burgenlandu se podařilo současnou situaci dočasně řešit prodejem zvěřiny v pobočkách obchodních řetězců INTERSPAR, EUROSPAR a SPAR. Ty budou v průběhu měsíce května nabízet svým zákazníkům zvěřinu z místních honiteb.

Doporučeno Ilustrační foto facebook Ilustrační foto facebook

„Zvěřina je vhodná pro každou kuchyni, může být využita mnoha různými způsoby, připravit z ní lze i jednoduché pokrmy. Steaky jsou ideální také pro grilování,“ vyjmenovávají výhody zvěřiny předseda Dolnorakouského mysliveckého spolku Josef Pröll, generální ředitel SPAR Alois Huber a Heinz Amenda ze společnosti Kriegler, která zajišťuje zásobování obchodních řetězců dělenou zvěřinou. Že chutné a zdravé jídlo ze zvěřiny zvládne doma uvařit každý, ukazuje ve videích na svém blogu o vaření s názvem „Můj skvělý kuchařský salon“ Martina Hohenlohe.

Zvěřina splní přání spotřebitelů
Obchodní řetězec SPAR nabízí zvěřinu již několik posledních let v průběhu podzimu. Nyní si ji budou moci zákazníci koupit i na jaře, na začátku doby lovu srnců. Novinkou je, že bude pocházet ze zvěře z dolnorakouských honiteb. Tím vznikla další příležitost k odbytu zvěřiny.
„Jsme rádi, že SPAR nabízí novou platformu pro odbyt zvěřiny z Dolního Rakouska, a především usnadňuje městskému obyvatelstvu přístup k této skvělé potravině,“ uvedl Josef Pröll. „Zvěřina splňuje všechna přání zákazníků: zvěř žila ve svém přirozeném prostředí, byla usmrcena šetrným způsobem, maso pochází z místní přírody a je vysoce kvalitní, což odpovídá současnému stravovacímu trendu.“
Po zastavení gastronomických provozů tak vznikla nová příležitost pro prodej zvěřiny, která umožňuje pokračovat v lovu dokonce i v době koronakrize. „Jsem rád, že i v době velké nejistoty v odvětví masného průmyslu se podařilo vytvořit novou prodejní příležitost,“ doplnil Pröll.

SPAR se specializuje na regionální potraviny
Zvěřina bude k dispozici v obchodech INTERSPAR, EUROSPAR a SPAR v Dolním Rakousku, Vídni a v severním Burgenlandu pravděpodobně od 30. dubna po dobu jednoho měsíce. „Převezmeme částečně roli gastronomických provozů tím, že nabídneme dolnorakouskou zvěřinu kromě podzimu také v průběhu května,“ uvedl generální ředitel SPAR Alois Huber.
Potraviny z Dolního Rakouska jsou pro SPAR prioritní. Prodejem kvalitních produktů z Dolního Rakouska podporuje SPAR domácí podniky a pomáhá zajistit pracovní místa ve všech regionech země. „V Dolním Rakousku držíme spolu!“ potvrdil Huber.

Obchodníci se zvěřinou ji vyzvednou u myslivců a dopraví do SPARu
Obchodníci se zvěřinou Kriegler a Josef Kainrath ji budou přebírat přímo od myslivců a připraví ji k prodeji v řetězci SPAR. „Používáme osvědčený systém, s nímž až dodnes fungovalo zásobování stravovacích zařízení i obchodů,“ popisuje Heinz Amenda ze společnosti Zvěřinové speciality Kriegler.
Hostince a restaurace byly dosud pro většinu lidí jednou z mála příležitostí, kde si mohli pochutnat na pokrmech ze zvěřiny. „Protože tato možnost v důsledku současné situace zanikla, společně jsme diskutovali o dalších marketingových možnostech, abychom mohli i nadále nabízet zvěřinu co největšímu množství zájemců. Z našeho pohledu je skutečnost, že SPAR nyní i na jaře nabízí dolnorakouskou zvěřinu, pro všechny optimální,“ chválí si Pröll.
Podle jagd-oesterreich.at, 28. 4. 2020, redakce

Poslední změna: 29.04.2020 18:07

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.