Přihlásit

Svatohubertská mše připomene patrona lovců (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krnov
Svatý Hubert, patron lovců a myslivců, má v kalendáři svátek 3. listopadu. Loni poprvé si svatohubertské zvyky a tradice připomněli také myslivci na Krnovsku, když uspořádali slavnostní mši v poutním chrámu na Cvilíně. Letošní Svatohuberstská mše, kterou na Cvilíně organizuje rada Okresního mysliveckého spolku Bruntál, se koná v sobotu 27. října v 10 hodin. Při mši se kostel Panny Marie Sedmibolestvé zaplní zelenými uniformami a zahájení obstarají fanfáry trubačů z Lesní správy Jeseník. Mysliveckou mši, kterou celebruje kněz Karel Slíva, budou provázet svým zpěvem sólisté chrámového sboru od svatéhoMartina. "Po mši na Cvilíně ještě následuje koncert mysliveckých trubačů a pak bude zahájena takzvaná Hubertova jízda, což je starý obyčej, který oživil jezdecký odddíl. Na Cvilíně bude připravena i ukázka práce sokolníků," uvedl předseda okresního mysliveckého spolku Josef Chrastecký.

(frk)

Vyšlo také v: Bruntálský a krnovský deník, Frýdecko-místecký a třinecký deník, Havířovský deník, Karvinský deník, Moravskoslezský deník, Novojičínský deník

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.