Přihlásit

Na Mostecku je přihlášeno téměř pět tisíc střelných zbraní (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Do registru patří i městské policie a bezpečnostní agentury.
V čele oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál stojí na Mostecku žena, komisařka Bronislava Chomátová. Její "oddělení" se zabývá především vydáváním zbrojních průkazů, evropských zbrojních pasů, zbrojních licencí, vede evidenci držitelů zbrojních průkazů, evidenci registrovaných zbraní a vše, co s touto problematikou souvisí (kontrola střelnic, mysliveckých honů a podobně).

Amnestie je minulostí
Na oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál v Mostě bylo v minulých měsících rušněji díky celorepublikové zbrojní amnestie. Při této příležitosti lidé mohli beztrestně odevzdávat a registrovat zbraně, které například našli doma po předcích na půdách domů.
"Možnost legalizovat takovou zbraň využila jen hrstka lidí. Po dobu amnestie jsme převzali 22 těchto zbraní. Celorepubliková statistika hovoří o 7901 odevzdaných zbraních. I tak se dá říci, že amnestie splnila svůj účel," podotkla policistka Chomátová.

Začínají kontroly myslivců
V současné době se policisté připravují na celorepublikovou akci s názvem "Dohled na mysliveckých honech". Akce je vyhlášena od 30. října a bude trvat až konce roku, tedy do 31. prosince 2009. Dohledy u jednotlivých mysliveckých sdružení budou zaměřeny především na kontrolu dokladů nutných k držení a nošení střelné zbraně (zbrojní průkaz, průkaz zbraně, lovecký lístek, doklad o pojištění pro případ odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu práva myslivosti), kontrolu požívání alkoholických nápojů před začátkem honu nebo v jeho průběhu, dále pak na zabezpečení všech zbraní při přepravě a v neposlední řadě i na technický stav zbraní.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.