Přihlásit

Hony sotva začaly a policisté už načapali opilého myslivce (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Proto není na honech žádnou vyjímkou přítomnost policistů. Novojičínští strážci zákona vyrazili v sobotu 10. listopadu hned na první podzimní lovy na Odersko a mezi padesátkou kontrolovaných myslivců se našel jeden, který se před střelbou značně posilnil alkoholem. Důkladnou kontrolou prošli všichni myslivci. "Policisté nejdříve provedli kontrolu mysliveckého honu v Odrách u mysliveckého sdružení Odry - Skalní sklepy," uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Toho se zúčastnilo celkem dvacet osm mužů v zelených uniformách a všichni do jednoho mohli po kontrolách vyrazit bezstarostně na lov. Jak informoval policejní mluvčí, k žádnému porušení předpisůzdenedošlo.
Poté vyjeli členové Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál z Nového Jičína, společně s kolegy s Obvodního oddělení Odry, do nedaleké Vítovky, kde pořádalohonmysliveckésdružení Odry. "Na tomto honu bylo přítomných dvacet dva střelců. Kontrola zbraní a dokladů byla bez závad," zhodnotil Tomšík. V pořádku však nebyl výsledek na přítomnost alkoholu v dechu u dvaapadesátiletého myslivce. Ten se před akcí totiž řádně posilnil něčím ostřejším. "Dechová zkouška vykázala 1,15 promile," poznamenal Tomšík s tím, že výsledek opakované zkouškybylodesetinkunižší.
Provinilec musel ihned předat svou zbraň hospodáři mysliveckého sdružení a místo lovce se z něho pro tento den stal honec. Vše bude muset navíc vysvětlovat před přestupkovou komisí, v krajním případě mu hrozí pokutaaž padesáttisíckorun. Pokud navíc během tří let spáchá podobný přestupek, o zbrojní průkaz může přijít úplně.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.