Přihlásit

Hon na divočáky skončil rvačkou myslivce a ženy (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rodina, která lovu přihlížela z balkónu, to popisuje jako nechutný sadistický akt. Zraněného divočáka dorážela smečka psů.
Žena vyběhla, aby jeho utrpení zkrátila. Myslivci naopak namítají, že žena neměla v honitbě co dělat a že naopak ona napadla jednoho z myslivců. Vše nyní prověřuje policie.
"Prasata běžela po louce u našeho domu, jeden z myslivců vystřelil, jedno prase padlo k zemi, ale nebylo mrtvé. Vstávalo, naříkalo a zase padalo. Byla to hnusná podívaná, ale tím to neskončilo. Myslivci, místo aby ho další ranou usmrtili, tak na prase poštvali psy, s nimiž pak trápící se zvíře zápasilo," popsal manžel údajně napadené ženy Zbyšek Bubík z Turkovic.
V té chvíli jeho manželka Natalija vyběhla, tím začíná mít příběh dvě verze. Její a mysliveckou.
"Prosila jsem myslivce, aby trápení prasete ukončil, ale on začal sprostě nadávat, uhodil mě pěstí, pak pažbou zbraně a na zemi do mě ještě kopl a mířil na mě zbraní," líčila.

Myslivec: prala se žena
"Druhý myslivec mu naštěstí odebral zbraň, jinak mohlo dojít k velké tragédii. I beze zbraně měl myslivec v sobě tolik nenávisti, že ještě manželku kopl do břicha," řekl manžel, který vše se synem sledoval z balkónu.
Myslivec, který odebral kolegovi zbraň, to ale viděl jinak. "Ona napadla jeho, je to pětasedmdesátiletý pán, ona je sice malinká, ale kopala a bouchala do něj, rvala mu flintu z ramene. Že by jí někdo nadával nebo vyhrožoval, to jsem neslyšel. Nakonec jsem ji musel vzít a odnést z honitby. Neměla tam co dělat, je to oplocený soukromý pozemek, navíc bylo nebezpečí, že postřelené prase napadne i ji, mému psovi ukouslo nohu, zatímco jsem ji musel odnést z místa," řekl Právu Milan Kroupa, který je mysliveckou stráží.
Jeho vysvětlení považuje Bubíková za nesmysl. "Proč bych mu brala zbraň, když jsem chtěla, aby zastřelil prase. To není logické," sdělila.
Bubíková sice po údajném napadení jela do nemocnice, ale zůstat v ní nechtěla. Podle lékařské zprávy z říčanské nemocnice si ji tu chtěli nechat na pozorování kvůli možnému otoku mozku, ale ona odmítla.
"Je na úvaze myslivce, aby posoudil, zda je střelba bezpečná. Ani dostřel prasete není tak lehký. Nejdřív se musí odvolat psi, pak musí vedoucí určit, kdo bude střílet," vysvětlil předseda sousedního honebního společenství z Ondřejova Václav Pác, který vypuštění psů na postřelené prase označil za obvyklou metodu.
"Psi prase dohoní a zastavují ho. Nic moc mu jinak neudělají, protože prase má velmi tvrdou kůži," uvedl.
"Celý incident jsme nahlásili na policii a čekáme, co se bude dít," dodal Bubík.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.