Přihlásit

Myslivecký ples na Jičínsku (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za zvuku mysliveckých fanfár proběhl slavnostní nástup myslivců - kynologů se svými čtyřnohými pomocníky pro výkon práva myslivosti. Spolu s nimi se představili na parketu dravci za doprovodu jejich cvičitelů.
Poté je vystřídal osmnáctiletý taneční pár z Jičína, který obstaral předtančení. Tito teenageři se účastní soutěží nejvyšší třídy M a sklízejí úspěchy doma i v zahraničí.
Ve 22 hodin vlétla na taneční parket VIRÓZA. Nebojte se nic. Naštěstí šlo jen o amatérskou taneční formaci žen z Podůlší, která po dobu svého vystoupení díky své show rozsévala kapénky dobré nálady po celém sále.
O půlnoci zahájil jeden z pořadatelů dražbu ulovené zvěře. Nejdříve se dražila trojice drobné zvěře: divoký krocan, bažant a zajíc. Následoval kus srnčí zvěře. Nakonec mohli zájemci licitovat nad zhruba pětačtyřiceti kilogramovou laní. Navzdory ekonomické krizi se našli tací, kteří se nebáli sáhnout do peněženky pro několik stovek. Zmiňovanou laň vydražil jeden z mnoha zúčastněných myslivců za 1800 Kč. Během večera se o dobrou zábavu několika stovek lidí staraly dechová hudba Táboranka z Košťálova a skupina EGO z Hořic hrající retro styl.
Ke každému plesu neodmyslitelně patří bohatá tombola plná ulovené zvěře a dalších cen od mnoha sponzorů. Pro mlsné jazýčky vytvořil kuchař pan Havránek s kolektivem myslivecké menu.
Ples se vydařil. Přítomní se už jistě těší na další ročník a také na následující bály. V letošní sezóně se v tomto kulturním domě uskuteční ještě deset plesů. Nejbližší již tuto sobotu se zde koná Kartouzský ples.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.