Přihlásit

Podzim u myslivců: dva mrtví a pět zraněných po střelbě (Lidové noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oba zastřelení zemřeli na Plzeňsku. V polovině listopadu tam přišel o život třiatřicetiletý účastník naháňky černé zvěře, kterého zasáhla do srdce střela z kulové zbraně.
Případ ze září s hony nesouvisel. Následkům střelného zranění podlehl teprve čtrnáctiletý chlapec, když ho nešťastnou náhodou střelou z brokovnice zasáhl do hlavy jeho otec, který lovil holuby. Policie muže obvinila z ublížení na zdraví.
Zraněním skončila palba třeba na Pelhřimovsku. Počátkem října tam střílel muž pod vlivem alkoholu na běžící lišku a vážně zranil člověka.
Policisté v podzimní sezoně dohlíželi při honech na různých místech republiky na dodržování zákona o zbraních a zákona o myslivosti. Celkem to bylo 1362 kontrol, při kterých prověřili přes 18 000 lidí a přibližně stejný počet zbraní. Zjistili 67 přestupků, Nejvíce přestupků odhalili ve Zlínském a v Ústeckém kraji. Nejvíce případů požití alkoholu - sedm - pak zjistili v Jihomoravském regionu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.