Přihlásit

Novoroční pohár Střelnice Dačice (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za slušného zimního počasí, hojné účasti střelců a příznivců brokové střelby zahájil ředitel závodu Jaroslav Coufal střeleckou soutěž o Novoroční pohár roku 2010, dotovanou hodnotnými cenami. Přítomnost nejvyšších představitelů města Dačice, jeho starosty Rudolfa Hájka a zástupců Okresního mysliveckého spolku, a to předsedy Dr. Ing. Jana Bártů, předsedy střelecké komise Jiřího Doupníka, předsedy finanční komise Ing. Františka Novotného, člena dozorčí rady Ing. Jana Bláhy a emeritního předsedy OMS Vlastislava Lexy, je důkazem zájmu a podpory této soutěže.
XI. ročník byl vypsán tak jako těch předešlých deset, a to Baterie lovecká Laporte + Double 10 +10 terčů a Lovecké kolo 20 terčů.
Třicet pět závodníků nastoupilo, aby prokázali svoji dovednost a za přispění trocha štěstí dosáhli nejlepšího výsledku. Za deset ročníků se nepodařilo dosáhnou více než 35 terčů. Nejinak tomu bylo i letos.
Na stupeň nejvyšší vystoupil Luboš Sobotka, MS Ostrov nad Oslavou (35 terčů), druhé místo patří Mirkovi Kosovi, MS J. Hradec (33 terčů) a třetí místo obsadil Jaroslav Brussman, MS Kříž Zašovice (33 terčů).
XI. ročník nepřál střelcům Dačicka, nejenže se nepodařilo žádnému vystoupit na bednu, ale výsledek 29 terčů náležel 6. místu, které obhájil Vladimír Tomíšek a to je přeci jen málo.
O důstojný nástup i vyhlášení výsledků se tentokrát postaraly sestry Pekárkovy, které slavnostními fanfárami průběh závodu důstojně obohatily. Patří jim náš upřímný dík.
"Novoroční pohár 2010" spolu s I. cenou, prasetem, a upomínkové dary města předal starosta Rudolf Hájek a ředitel závodu Jaroslav Coufal. Další ceny převzali závodníci z rukou zástupců OMS a zástupců střelecké sekce Dačice. Hlavní rozhodčí Bohouš Ferdan spolu s týmem rozhodčích vzorně splnil své úkoly. Bez jediného protestu, s potřebnou přesností a důsledným dodržováním daných propozic, se dařilo celý závod řídit. Členové střelecké sekce pro zajištění této soutěže odpracovali 212 hodin a navštívili celou řadu podniků a firem s cílem zajištění cen. Jen díky této usilovné práci se daří zabezpečit pro každého závodníka hodnotné ceny. Slova díků z úst starosty města, předsedy Okresního mysliveckého spolku a předsedy střelecké komise, jsou odměnou všem členům střelecké sekce Dačice.
Končí XI. ročník soutěže o Novoroční pohár, ať žije XII. ročník.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.