Přihlásit

Obora na Červeném Hrádku má po dvou letech nový plot (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obora na Červeném Hrádku je nově oplocená. Zbrusu nový plot stál přes šest miliónů korun a je dlouhý devět kilometrů.
Nový plot postavili kolem obory po jednadvaceti letech. "Ten předchozí byl ze dřeva a byly v něm už díry. Zvěř nám kvůli tomu utíkala," vysvětluje myslivecký hospodář Lukáš Stránský. Kromě utíkající zvěře se naopak dovnitř do obory vydávali vandalové.
Nový plot je drátěný s betonovými sloupky. Na jeho vrchu je takzvané optické zradidlo. "Zvěř by mohla drátěný plot přehlédnout a poranit se o něj, takhle vidí už z dálky, že tam něco je," popisuje Stránský. Plot má také vyšší životnost, měl by vydržet šedesát let.
Obora na Červeném hrádku už nemusela dávno být, Lesy České republiky, kterým patří, se rozhodovaly, jestli jí nově oplotit nebo zrušit. Nakonec zvítězila ta první varianta. Nájemce obory Lukáš Stránský plot zrekonstruoval a včera Lesům ČR slavnostně předal.
Zvěř v oboře - mufloni, daňci i divoká prasata, tak už nemusí mít strach, že by tam zavítala cizí návštěva.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.