Přihlásit

Politický spor o oboru "divného myslivce" (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na konci minulého týdne se do sporu zapojil i předseda Strany zelených Ondřej Liška, který obvinil ministerstvo, že skrytým cílem převodu obory do vlastnictví bývalého majitele Hamé Babice Leoše Novotného, je její následné vyjmutí z režimu ochrany přírody. Novotný za oboru nabídl pět parcel na různých místech republiky. Liška se pustil i do sociálně demokratického hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, kterého obvinil z pokrytectví.
Ministra zemědělství Jakuba Šebestu, který výměnu schválil, totiž do funkce jmenovala právě ČSSD. Takové obvinění samozřejmě nezůstalo bez odpovědi. Ondřeje Lišku, který byl do Poslanecké sněmovny zvolen právě v Jihomoravském kraji, podle Haška doposud nechávalo klidným prapodivné Novotného hospodaření na území Bílých Karpat a k interpelaci na ministra zemědělství jej nezvedly ani protesty starostů okolních obcí proti způsobu, jakým Leoš Novotný prováděl hromadný odstřel tamní vysoké zvěře.
"Teprve nyní, když spatřil šanci otřít se o sociální demokracii a jejího jihomoravského hejtmana, nenechal si Liška svoje rozhořčení pro sebe," podotýká Hašek.
"Je pravda jedině to, že ministr Šebesta skutečně na moje výzvy nereagoval. Nesouhlasím s ním a udělal jsem vše pro to, aby to ministr zemědělství věděl už předtím, než rozhodl," brání se Hašek a přechází do ofenzívy.
"Žasnu však, když čtu slova Ondřeje Lišky, že ČSSD, která Jakuba Šebestu do vlády nominovala, nijak nezasáhla. Chci důrazně odmítnout pokusy vytvořit propletenec viny za cokoli podle toho, který ministr právě "neposlouchá." Jde o zcela nezávislé, i když podle mne velmi nešťastné rozhodnutí ministra.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.