Přihlásit

Policisté rozdali myslivcům deset pokut (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Více než dvacet kontrol provedli policisté v okrese Louny v uplynulé sezoně mysliveckých honů. Zjistili deset přestupků. Nejčastěji měli myslivci špatně zabezpečené zbraně, v jednom případě byl zjištěn alkohol.
"Policisté Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál při Územním odboru Policie ČR Louny provedli celkem 16 kontrol myslivců. Navíc sedm dalších kontrol provedli policisté obvodních oddělení," upřesnila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Těch je v okrese Louny šest.
Při těchto kontrolách zjistili celkem deset přestupků. "V devíti případech se jednalo o nesprávné zabezpečení zbraně," sdělila mluvčí. Všechny tyto přestupky byly vyřešeny na místě udělením blokové pokuty. Myslivec musí mít pušku neustále pod kontrolou. Nemůže ji mít tedy v autě a sedět třeba v myslivecké klubovně. Právě s těmito prohřešky se setkávají policisté při kontrolách nejčastěji.
V jednom případě byl zjištěn u myslivce při policejní kontrole v Černochově na Lounsku zbytkový alkohol. Policisté myslivci naměřili 0,2 promile. "Policisté mu zadrželi zbraň a přestupek vyřešili blokovou pokutou," uvedla J. Střelcová.
Policisté před hony zpravidla kontrolují myslivcům zbraně, průkaz ke zbrani, zbrojní průkaz, lovecký lístek, pojištění, dávají jim dýchat na požití alkoholu a také kontrolují, zda jsou zbraně převáženy podle zákona.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.