Přihlásit

V Bochoři si políčili na zajíce (Přerovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tato akce se konala po sedmi letech. Odchyt zajíců se provádí za účelem prodeje do jiných regionů pro oživení populace zajíců polních.
Členové bochořského MS i s hosty ze spřátelených mysliveckých sdružení by tak velkou akci sami obtížně zvládali, proto pozvali na pomoc občany z Bochoře.
Na místo srazu se to sobotní mrazivé ráno dostavilo na 170 účastníků. První kolo proběhlo od Lověšic. Nepodařilo se odchytit plánovaných dvacet pět kusů zajíců, proto bylo uspořádáno druhé kolo směrem od Věžek, a to už bylo úspěšnější. Zakontejnerováno bylo nakonec třicet pět kusů zajíců.
V přestávce mezi oběma koly připravili myslivci občerstvení v podobě horkého čaje a sladkosti pro děti, dospělým přišla vhod slivovička.
Po skončení celé akce byli všichni zúčastnění pozváni do místní sokolovny na výborný myslivecký guláš.
Odchyt zajíců je významná společenská událost, která byla velmi úspěšná, stejně jako před sedmi lety, především díky pomoci ochotné veřejnosti. Členové Mysliveckého sdružení děkují tímto dětem ze Základní školy v Bochoři, hasičům, fotbalistům i všem ostatním občanům za vydatnou pomoc.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.